Schrijven in de basisschool

project-schrijven-in-de-basisschool-1_1

project-schrijven-in-de-basisschool-2

project-schrijven-in-de-basisschool-3_1

Schrijven in de basisschool is de meest gebruikte niet-gekoppelde schrijfmethode voor het basisonderwijs. Emmia ontwikkelde de software bij deze methode.

Het programma biedt onbeperkt extra oefening voor kinderen die moeite hebben met het inprenten van de schrijfbeweging. Op het scherm wordt de beweging langzaam voorgedaan, terwijl een voice-over verbale ondersteuning geeft.

De leerkracht kan zelf het schrijftempo instellen en de computer zowel losse letters als woorden laten schrijven. Alle combinaties en verbindingen kunnen worden gemaakt. De letters worden op liniatuur geschreven. Deze functionaliteit is ook zeer geschikt voor het digibord.

Met het programma kunnen ook extra oefenbladen gemaakt worden voor zwakke of goede schrijvers, maar ook om aan te sluiten op een project dat in de klas wordt uitgevoerd. Op het oefenblad wordt de tekst afgebeeld in schrijfletters op liniatuur met een blanco oefenregel met liniatuur eronder. De leerkracht kan eigen schrijfvoorbeelden bedenken.

Daarbij beschikt de leerkracht over alle letters en verbindingen en vijf liniatuurformaten. Met de software kan de leerkracht bovendien pijlenletterkaarten printen voor gebruik bij de instructie van de leerlingen.

Emmia ontwikkelde Schrijven in de basisschool in opdracht van Noordhoff Uitgevers.