DVD response systeem

Veka Best is marktleider op het gebied van verkeersleermiddelen. Speciaal voor verkeersscholen ontwikkelde Vekabest het DVD Response Systeem voor klassikale trainingen.

Het DVD Response Systeem is uniek in het geven van instructie, het stellen van vragen, het meten van resultaten en het geven van feedback.

Het DVD Response Systeem laat zich bedienen als de eenvoudigste DVD-speler. Met een afstandsbediening en telkens een druk op de knop bedient de trainer de software. Hij kan zich dus optimaal richten op de cursisten.

Naast de multimediale theoretische lesstof biedt het systeem examentraining. De cursisten geven hun antwoorden via de unieke Response Indicators. Deze antwoordkastjes zijn eenvoudig in het gebruik. Een basisopstelling bestaat uit een DVD Response Systeem en een aantal antwoordkastjes. Er hoeft dus niet voor elke cursist een computer aangeschafd te worden.

Er zijn klassikale theorie-opleidingen op DVD-ROM voor auto, motor, bromfiets, taxi en de verschillende certificaten voor het CCV-b groot rijbewijs. De antwoordkastjes zijn ook te gebruiken bij online theorie-opleidingen.

De opleidingen worden continue up-to-date gehouden. Emmia verzorgt de technische realisatie van de opleidingen en het onderhoud.