DIEP

project-diep1

DIEP is gericht op mensen die nog niet zo lang weten dat ze type 2 diabetes hebben én hun zorgverleners. Met het programma wordt duidelijk hoe diabetes en de behandeling daarvan met het dagelijks leven zijn verweven. Het programma leert de patiënt daar zelfstandig mee om te gaan.

Diabetes komt veel voor. In Nederland zijn nu zo’n half miljoen mensen bekend met diabetes. Steeds meer mensen hebben kans om type 2 diabetes te ontwikkelen. Dat komt vooral doordat in de bevolking sprake is van toenemend overgewicht en te weinig beweging, en omdat het aantal ouderen en mensen van allochtone afkomst toeneemt.

De DIEP projectgroep is een samenwerkingsverband tussen het academisch ziekenhuis Maastricht en de Universiteit Maastricht. DIEP is financieel en logistiek mede mogelijk gemaakt door LifeScan, een Johnson & Johnson bedrijf. Het programma wordt ook gebruikt in onderzoek van de Universiteit Maastricht naar de effectiviteit van opleiding aan patiëntbegeleiders.

Emmia heeft DIEP ontworpen, vormgegeven en geproduceerd. Het programma is gebruikt in de periode 2006-2013. Sinds maart 2013 draait een nieuwe release van DIEP die in eigen beheer door Stichting DIEP is ontwikkeld.